Home / Вести / Битола го одврза кесето за спортот

Битола го одврза кесето за спортот

               

        Општината Битола, која иако како и сите општини се соочува со голема економска, енергетска и финансиска криза, сепак одлучи да го одврзи кесето за спортот.

        Така за професионалниот спорт Битола ќе издвои вкупно 72.100.000 денари, или 1, 180 милиони евра.

        Овие средства се издвоени во најголем дел за професионалниот спорт. Од нив најголемиот дел од средствата се издвојуваат за фудбалот, кошарката и ракометот.

        Од овие срества најголемиот дел или 25 милиони денари ќе  бидат издвоени за кошарката, а 18 милиони за фудбалот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*