Home / Uncategorized / Битолчанец дел од случајот со “рекетрирањето “ од страна на Боки 13

Битолчанец дел од случајот со “рекетрирањето “ од страна на Боки 13

Според информации на порталот на Битолски весник во случајот со Боки 13 е смешан и битолски политичар, кој бил дел од тимот на Боки 13 за изнудување и рекет.

Засега не изнесува неговото име во јавноста но според информации на порталот на Битолски весник и тој е дел од истражната постпка која оокрај за Боки и Кичеец ќе с епрошири уште за најмалку 16 лица.

Инаку целиот случај со “рекетирањето “ на Боки почна од Битола и како што изјави премиерот Зоран Заев на седницата на парламентот предмет на обработка била и битолската градоначалничка која требало еден инвеститор и тој познат на битолчани да го ослободи од плаќање комуналии за пренамена на маркицата во Касарната каде требало да се гради Дом за стари лица, кој требаше да с егради со европски пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*