Home / Вести / Болницата Плодност почна со подготовките за изградбата на новата болница

Болницата Плодност почна со подготовките за изградбата на новата болница

       

        Откако го  доби Одобрението за градба сопственикот на болницата Плодност, д-р Таше Трпчевски почна со подготовките за изградба на Новата болница.

        Најпрво  денеска веднаш до болницата д-р Таше Трпчевски почна да гради паркинг простор од околу 2.500 м2, на кој ќе се паркираат сите автомобили кои секојдневно доаѓаат во болницата.

        Новата болница на Плодност ќе с епростира на површина од 2.500 метри 2 и ќе биде една од најсовремените во Регионот и Македонија.

        За изградбата на болницата д-р Таше Трпчевски ќе вложи околу 3,5 милиони евра.

        Инаку доколку не беа опструкциите од екс градоначалничката Наташа Петровска болницата веќе одамна ќе беше завршена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*