Home / Uncategorized / Доделени 34 решенија за легализација на бесправно изградени објекти

Доделени 34 решенија за легализација на бесправно изградени објекти

Градоначалникот на општина Битола д-р. Владимир Талески, денеска додели 34 решенија за легализација на бесправно изградени објекти.

bitola 2

bitola 3

Вкупниот број на поднесени барања изнесува 12.557, од кои над половина, односно над 6 илјади се веќе завршени, односно легализирани.
-Сите оние граѓани кои што имаат доставено барања за легализација на своите објекти, а немаат доставено елаборати, рокот е до 31 декември 2015 година. Доколку не достават елаборати до тој период ќе имаат проблем со легализација на своите објекти- истакна градоначалникот Талески.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*