Home / Македонија / Груевски со нов четиригодишен мандат на чело на ВМРО-ДПМНЕ

Груевски со нов четиригодишен мандат на чело на ВМРО-ДПМНЕ

Досегашниот претседател на владејачката партија во Македонија, Никола Груевски, е реизбран за нов четиригодишен мандат на претседателското место на ВМРО-ДПМНЕ.

Според резултатите од денешното гласање, кои ги соопшти Илија Димовски, претседателот на Комисија за спроведување на избори, од 560 делегати гласале 529.

За избор на Никола Груевски гласале 528 делегати, а едно ливче било неважечко.

Денешното гласање беше продолжение на 15 Конгрес на партијата што се одржува во Куманово.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*