Don't Miss
Home / Uncategorized / Грујовски и Бошковски сакаат да лежат в затвор во Грција

Грујовски и Бошковски сакаат да лежат в затвор во Грција

Бегалците Горан Грујевски и Никола Бошковски во исказот даден пред грчкиот суд побрале Грција да не ги екстрадира во Македонија, бидејќи се плашеле за своите животи.

Тие ги отфрлиле сите обвинувања против нив и рекле дека се жртви на политички прогон. Според бегалците барани со меѓународна потерница, биле загрозени од високи функционери во Министерството за внатрешни работи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*