Home / Вести / Хорор во битолската болница, а директорката Гагачовска мува не ја лази

Хорор во битолската болница, а директорката Гагачовска мува не ја лази

Болните кои се наоѓаат на лекување во битолската болница реагираат.Во знак на очај и револт тие  се жалат од ужасните секојдневни сцени од Клиничката болница.

 Според  реакциите на пациентите кои за ужасите пишувата на социјалните мрежи бараат раководството на болницата Билјана Гагачовска конечно да се разбуди и преземе мерки за надминување на состојбите.

Како што пишува Верица Ѓоргиевска на Фејсбук во групата за Ковид19 искуства и совети, Клиничката болница во Битола не располага со реагенси за испитување на д-димери.

Според напишаното, болницата е во тотален хаос, хоспитализирани пациенти чекаат и до четири дена за резултати, а ним им се од круцијално значење да ги добијат истите што побрзо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*