Home / Култура / Хуманитарен концерт на детскиот хор „Ѕвончиња“

Хуманитарен концерт на детскиот хор „Ѕвончиња“

Детскиот хор „Ѕвончиња“ и вокалната група „Мелодиум“ утре, в сабота, со почеток во 21 часот, ќе одржат хуманитарен концерт по повод 9-годишнината од постоењето на „Ѕвончињата“ и третиот роденден на „Мелодиум“ во Центарот за култура во Битола.

plakat koncert

На музичкиот настан ќе се испреплетат звуците на класичната музика, класиците од германската школа, црнечки спиритуали, проследени со звуците на инструментите, кои ќе произлезат од учениците од Музичкото училиште во Битола.
Концертот ќе биде под водство на Марина Коруновска, професорка по соло-пеење во Музичкото училиште во Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*