Home / Македонија / И Огранокот на СОНК од Битола против повикот за штрајк

И Огранокот на СОНК од Битола против повикот за штрајк

Петте гранкови синдикати кои се дел од една од најголемите синдикални организации во Р.Македонија – Конфедерацијата на слободни синдикати, се оградуваат од идејата и одлуката за организирање на генерален штрајк во образованието.
И од Огранокот на СОНК од Битола денеска јавно се изјаснија против повикот за генерален штрајк, закажан за 29 овој месец.
-Не постои никаква причина за штрајк во образованието, бидејќи постојано се подобрува состојбата во образованието. Моментната ситуација е добра и нема простор за штрајк- изјави Даниел Митревски, претставник на Огранокот на СОНК од Битола.

Б.В.

One comment

  1. Daj be vrabotete go ovoj Piskaco, neka ne se pojavuva segde kaj so ima nesto od vlasta. Istiot e ckembar, nastavnik, todoraleksandrovec, rakometar vo isto vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*