Home / Uncategorized / Интерпол го крие Груевски

Интерпол го крие Груевски

Поранешниот премиер Никола Груевски се бара само по домашна потерница, а не и по меѓународна. Ова денеска го откри шефицата на Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција, Вилма Русковска.

Обвинителката Русковска нагласи дека и покрај барањата испратени од Обвинителството со целосна документација, Интерпол одбива да ја објави потерницата за Никола Груевски.

„Интерпол не сака да ја објави потерницата за Никола Груевски. Од наша страна е поднесена целосната документација, исто така и барањето, но потерница нема објавено, односно Интерпол одбива да ја објави. Образложение за тоа до нас нема, иако нашето барање е испратено пред повеќе од два месеца“, изјави Рускоска.

Интерпол не објавува межународна потерни

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*