Don't Miss
Home / Вести / Испадна далековод нова Битола без струја

Испадна далековод нова Битола без струја

Веќе неколку часа Нова Битола е без електрична енергија.

Според информациите кои ги добивме од ЕВН Македонија  напојувањето со електрична енергија е прекинато поради поголем дефект на далековод.

Со оглед на тоа што се работи за голем дефект   стручни екипи се на терен, но во ЕВН Македонија не знаат кога истиот ќе биде остранет.

Прекинот со снабдување на електрична енергија во голема мера ги погоди жителите на Нова Битола, кои веќе неколку часа се без струја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*