Home / Uncategorized / Катица (ќе)молчи кај Вилма Рускоска

Катица (ќе)молчи кај Вилма Рускоска

Поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева нема да дава исказ пред обвинителката Вилма Русковска за истрагата „Рекет“, односно одлучила да се брани со молчење.

-Јанева ќе го искористи правото да не дава исказ во оваа фаза на постапката, изјави адвокатката Ирена Фрчкоска.

Јанева и нејзините адвокати имаат рок од уште два дена до обвинителството да предложат свои докази и сведоци, но адвокатката Фрчкоска вели дека и тоа право ќе го искористат понатака во постапката.

Во наредните неколку дена се очекува Апелација да одлучи и дали Јанева ќе излезе од притвор, а наскоро се очекува и обвинителката Рускосковска да го поднесе обвинението за „Рекет“.

-Истрагата ми заврши пред повеќе од 15 дена. Исказ на обвинет не е процесно дејствие, туку право да даде одбрана или да го користи правото на молчење, ни одговори обвинителката Русковска на прашањето дали е точна информацијата дека за неколку дена ќе биде поднесен обвинителниот акт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*