Home / Uncategorized / Малолетници лумпувале до бесвест

Малолетници лумпувале до бесвест

По пријава на обезбедувањето на Клиничката болница, дека во болницата е примен малолетник кој бил под дејство на алкохол, битолската полиција, во објект, во близина на хотелот “Епинал”, наспроти Центарот за култура фати 7 малолетни лица кои биле во алкохолизирана состојба.
Наводно малолетниците во објектот прославувале роденден и имале роденденска забава.
Меѓу малолетниците кои биле затекнати во објектот имало и деца на видни битолчани, на еден поранешен пратеник и на актуелен директор.
Битолската полиција, откако ги затекна пијаните малолетници оствари средба со родителите на затекнатите пијани момчиња.
Инаку полицијата работи и на расфетлување на случајот за тоа како е можно во тој објект, кој во никој случај не ги задоволува стандардите, туку наликува на напуштена куќа, да се точи алкохол на малолетни лица.

Б.В.

3 comments

  1. Немаше потреба од толку големо преовеличување на случајот. Насловот на оваа статија е не реален. Чисто информативно во просторот се прат родендени веќе неколку години, ќе ве замолам да пишувате точни информации. Јас бев присутна во почетокот на роденденската забава и не видов ништо различно од друг роденден на кој како тинејџер сум била. Свесни сме сите дека сите деца од 12 годишна возраст и нагоре конзумираат алкохол

  2. И дека сите имаат дозвола од родител да имаат поголем излез од 11-12 часот. Лицето кор заврши на Клиничката болница си ги сноси последиците од неконролата врз пиењето на алкохол.

  3. А кој му дал алкохол на малолетникот да пие ?
    Во западните земји ако те фатат цигари или алкохол да му купуваш на малолетник не ти бега затворот ама кај нас тоа не важи ни ако му даваш да пие. Законот е сестро одговорен а не сторителот од 12 години возраст .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*