Home / Uncategorized / Мицкоски: Да ги напуштиме политиките на поделби

Мицкоски: Да ги напуштиме политиките на поделби

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во велигденската честитка до граѓаните порача дека треба да се се напуштат политиките кои водат до поделба на табори, прават граници и подигаат вештачки ѕидови.

-Многу семејства денес живеат во неизвесност, сиромаштија и несигурност. Јас ја разбирам нивната мака. Ја гледам несигурноста во нивните очи и тоа мора да се смени. Реалната слика мора да се променува. Ние не смееме да станеме држава каде поделбите се секојдневие. Неуспехот на државата е колективен неуспех. Затоа граѓаните и државата заслужуваат подобро – вели Мицковски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*