Home / Uncategorized / Нема да има штрајк во Битола

Нема да има штрајк во Битола

Во вторник на 20 јануари во општина Битола, започнува наставата во второто полугодие во основните и средните училишта.

Училиштата се подготвени за непречен вопитно-образовен процес, а градинките исто така се комплетно подготвени за да ги згрижат децата.

skolo 2  skolo 3

-Сите основни и средни училишта се максимлно подготвени во вторник да ги пречекаат децата и да започне непречен образовен процес. Ги повикуваме сите деца редовно да дојдат на настава. Имаме важен процес следново полугодие, затоа што она што е најважно во животот е влогот во образованието. Така што се она што го слушавме деновиве беа само најави на мал круг на луѓе. Проценката е дека објективни услови за штрајк не постојат, односно дека наставата ќе се одвива непречено- изјави градоначалникот на општина Битола, д-р Владимир Талески, после денешниот состанок со директорите на основните и средните училишта и детските градинки во општина Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*