Home / Uncategorized / Од 290 апликанти 190 битолчани добија субвенции за инвертери

Од 290 апликанти 190 битолчани добија субвенции за инвертери

         

          Од вкупно 290 апликанти кои конкурираа на објавениот јавен повик од Општина Битола за  субвенцинирање  за купување клима уреди – инвертери за 2019 год.одобрени се 190 апликации.

 Вкупната сума на обезбедените средства од  Општината изнесува  2. 500. 000 денари.

Инаку ваквата активност е насочена за намалување на загадувањето.

Во рамките на ваквите активности Општината субвенционираше средства за купување печки на пелети, како и велосипеди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*