Home / Uncategorized / Опасност од нови излевања на Црна Река кај Демир Хисар

Опасност од нови излевања на Црна Река кај Демир Хисар

Новите врнежи од дожд и снег предизвикаа загриженост од можни нови излевања на реките, особено е критично со Црна Река кај Демир Хисар, која што е зголемена и секој момент се очекува излевање.
Како што соопшти ДСЗ, ситуацијата во Битола сè е уште неизвесна поради дождот. Сите јавни претпријатија на општините се ставени во функција на правење насипи. Со пробивање на патот се спаси селото Новаци од поплавување, водостојот сè уште се одржува на приближно исто ниво како и вчера.

 

Багерите сè уште работат на терен, а со 15 пумпи се врши испумпување на водата и се подготвува чамец со кој ке бидат префрлени работници од ЕВН за да пуштат струја во село Гнеотино.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*