Home / Градска хроника / Општина Новаци ќе постави стативи за велосипеди во осум населени места

Општина Новаци ќе постави стативи за велосипеди во осум населени места

Општина Новаци ќе постави 11 стативи за велосипеди во осум  населени места кои ќе бидат монтирани пред поважните установи.

– Планираме да поставиме 11 сребрени стативи за велосипеди во осум  населени места низ територијата на општина Новаци и тоа по еден во Бач, Далбеговци, Гермијан, Добромири, Живојно и Рибарци додека во Новаци четири. Во Новаци ќе бидат поставени  пред поважните установи: поштата, општината, младинскиот културен центар и сл. , додека во останатите места пред месните заедници- информира  Лазар Котевски, градоначалник на општина Новаци.

Стативите за велосипедите ќе чинат 105 000 денари а средствата се  обезбедени од буџетот на општина Новаци.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*