Home / Uncategorized / Паника кај соработниците на Талески

Паника кај соработниците на Талески

По објавувањето на имињата кои добиле високи суми на пари за “Бит фест“ кај партнерите  на Талески кои години со ред добиваа најмногу пари од програмата за култура, владее вистинска паника.

Имено според извори на порталот на Битолски весник кој ги истражува плаќањата на Талески за “ Бит фест “ и други културни настани, некои лица иако години уназад земаа огромни суми на пари не се на списокот.

Добро информирани извори на Битолски весник тврдат дека години наназад некои блиски птијатели ан Талески посебно од светот на музиката добивале огромни милионски суми на пари.

Нашите извори од поранешниот Совет на општината, кои се блиски од ВМРО ДПМНЕ ( не е грешка) ни тврдат дека некои блиски луге на Талески, добивале милионски суми на париз аразно разни музички проекти и програми.

Откако тие виделе дека СЈО го истражува работењето на Талески не само што ја ликивидирале фирмата, туку ја продале и целокупната опрема.

Наскоро Битолски весник ке ја објави целата сторија за тоа како се делени парите од Талески во цел изминат период.

Од нашите информации станува јасно дека Талески некои негови блиски птијатели и соработници дебело ги наградувал.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*