Home / Вести / Пензионерот од Старскиот дом ја прележа пандемијата

Пензионерот од Старскиот дом ја прележа пандемијата

                  

          Старецот од Старскиот дом “ Сју Рајдер “ во Битола, кој беше позитивен од коронавирусот, оздраве и денеска ја напушти Клиничката болница во Битола.

          Според информациите од домот за стари лица “ Сју Рајдер “ Битола, штитеникот на Домот, кој има 85 години, по анализата на брисевите во два наврати бил негативен , по што тој, по дваесетина дена лекување,  како здрав човек бил отпуштен од Клиничката болница.

Инаку да потсетиме 85-годишниот битолчанец  во Домот за стари лица “Сју Рајдер “во Битола  беше сместен на 18 март.

 Откако резултатите од тестирањето биле позитивни, тој на 2 април  беше  хоспитализиран во Клиничката болница, со сомневање дека е заболен од коронавирусот, кој наводно го добил од неговата внука која била дојдена од Германија, а со која пензионерот имал контакти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*