Home / Uncategorized / Петмина кандидати во трката за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ

Петмина кандидати во трката за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ

Покрај актуелниот  градоначалник на Битола, Владимир Талевски во трката за градоначалник од оваа партија влегоа уште четворица други кандидати. Тоа се актелниот пратеник и член на ИК Зоран  Илиоски, пратеничката Лилјана Кузмановска, координаторот Борче Димитровски и Илче Димовски.

Сите овие петмина кандидати се ставени на анкетната листа која деновиве ја спроведува ВМРО ДПМНЕ.

Иако се очекуваше да  се кандидираат сепак од трката за градоначалници се откажаа  брачната двојка Марјан и  Емилија Ѓеровска и  актуелната претседателка на Советот Силвана Ангелевска,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*