Home / Вести / Поддржана иницијативата на опозицијата за поставување на фотоволтаици во сите основни и средни училишта

Поддржана иницијативата на опозицијата за поставување на фотоволтаици во сите основни и средни училишта

                       

На денешната седница на Советот на Битола, на која се разгледуваше ребаланскот на буџетот,  поддржана е иницијативата на советничката група на СДСМ за „издвојување на средства за фотоволтаици на сите основни и средни училишта и на сите институции и установи во надлежност на општината.

            За ваквата иницијатива на опозицијата гласаа сите советници на Советот на Битола.

            Со прифаќањето на ваквата иницијатива ќе се поставуваат фотоволтаици на сите основни и средни училишта и институции кои се во надлежност на локалната самоуправа, што ќе придонесе за поекономично и поевтино  нивно затополување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*