Home / Спорт / Поигрување со РК Пелистер

Поигрување со РК Пелистер

Ракометарите на Пелистер по високиот пораз од 39:16 во Швајцарија речиси сигурно испаднаа од Купот на ЕХФ.

Во натпреварот со Швајцарците Пелистер играше под своите можности. За тоа најдобро зборува што Пелистер во првото полувреме за 16 минути постигна само 2 гола.

Тоа што е разочарувачки покрај поразот на Пелистер е што екипата во Швајцарија патуваше со автобус, што е навистина крајно непримерно за еден клуб со 65 годишна традиција.

Очигледо е дека некој со игрите околу купо-продажбата на Пелистер некој си поигрува со судбината на клубот , кој ги доживува најтешките моменти во својата богата клупска историја

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*