Home / Вести / Протест на ВМРО ДПМНЕ во Битола

Протест на ВМРО ДПМНЕ во Битола

       

Во организација на ОК ВМРО ДПМНЕ вечерва во Битола се одржа протест против политиките на Владата на премиерот Зоран Заев и распродажбата на националните интереси.

-Зоран Заев, ниту пак било кој друг политичар, нема право да задира во македонскиот идентитет, бидејќи Македонија не е ничива своина, туку наша татковина.

На протестот пред присутните  се обрати  Иванчо Тошевски кој јавно порача дека битолчани нема да се повлечат и секојдневно ќе бидат на улиците, се до конечниот пад на Зоран Заев. Битолчани ќе останат на браникот на Македонија и нема да дозволат пазарџии од типот на Заев да ја ставаат на распродажба, изјави локалнит лидер Иванчо Тошевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*