Home / Uncategorized / Разрешувањето на Зврлевски стигна на дневен ред

Разрешувањето на Зврлевски стигна на дневен ред

Разрешувањето на јавниот обвинител на РМ Марко Зврлевски попладнево дојде на дневен ред на Собранието.Откако беше утврден листингот на пријавени дискутанти, претседателот на Собранието Талат Џафери ја прекина седницата и ново продолжени закажа за утре во 11 часот.Тој само најави дека за оваа точка се пријавени голем број пратеници.

Претходно, по тридневна расправа, сите присутни – 91 пратеник едногласно ги узвоија Општите акти на Народниот правобранител – Правилникот за организација на стручните служби и систематизацијата на работните места, што треба да овозможи непречена работа на неколкуте канцеларии на Народниот правобранител низ државата.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*