Home / Вести / Реконструкција на улиците “ Ѓорги Ѓоргиев Џоџа“ и “ Пробиштип“

Реконструкција на улиците “ Ѓорги Ѓоргиев Џоџа“ и “ Пробиштип“

             Денеска во Битола почнаа работитет за реконструкција на улиците “ Ѓорги Жоргиев Џоџа“ и“ Пробиштип“, кои според жителите на овие улици не биле санирани над  40 години.

            -Имавме стари, речиси неупотребливи цевки за водовод и канализација, истакнаа жителите на ул. „Ѓорѓи Ѓорѓиев Џоџа“, кои денес се сретнаа со градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска.

Дел од лицата задолжени за проектот за реконструкција заедно со градоначалничката извршија увид во теренските активности на оваа улица, каде во моментов работат екипите на КЈП „Нискоградба“  на поставување на мешовита канализација, по што ќе следува изведба на водоводната мрежа и финално, уредување на коловозот. Целосната реконструкција на оваа улица е во вредност од над 3,2 милиони денари.

Паралелно во овој дел од градот се работи и на улицата „Пробиштип“, каде викендов се подготвуваше теренот за влез на екипите на КЈП „Нискоградба“,кои ќе ја изведуваат мешовитата канализација. И на оваа улица ќе бидат изведени истите реконструкцитни зафати, односно ќе се менува водоводната мрежа и соодветно ќе биде уреден коловозот. Жителите на улицата „Пробиштип“ посочија дека често имале проблеми со поплавување на домовите и собирањето на водата. Тие изразија благодарност до градоначалничката Петровска за интервенцијата на оваа улица, која ќе значи многу за нивното нормално секојдневие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*