Home / Uncategorized / Рекс Тилерсон:Поддршка за владините политики

Рекс Тилерсон:Поддршка за владините политики

Соединетите Американски Држави се горди што се пријател и стратешки партнер на Македонија и веќе 26 години работиме заедно за поддршка на аспирациите на Македонија за влез во ЕУ и НАТО, се вели во честитката од aмериканскиот државен секретар Рекс Тилерсон, по повод Денот на независност на Република Македонија.

– Во име на Владата на Соединетите Американски Држави, ми претставува задоволство, на народот на Македонија да му ги пренесам нашите најдобри желби, по повод 26-те години независност. Ги поздравуваме активностите што ги презеде новата влада, при што ја покажа својата посветеност спрема демократските принципи, почитувањето на владеењето на правото и регионалната соработка. САД ќе продолжат да ги поддржуваат напорите на Македонија за спроведување на реформите, потребни за да го обезбеди своето место во евроатлантското семејство, се наведува во соопштението на американскиот државен секретар Рекс Тилерсон.

Со нетрпение очекуваме на продолжителна соработка и во годините што следат, се вели во честитката на Стејт департментот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*