Home / Вести / Реквизити и урбана опрема за новиот парк во Нова Битола

Реквизити и урбана опрема за новиот парк во Нова Битола

Продолжува уредувањето на Новиот парк во Нова Битола.

Деновиве се поставуваат спортски и детски реквизити, како и друга урбана опрема која вклучува клупи и корпи за отпадоци.

Со ваквото уредување Битола добива нов простор за одмор и рекреација, но и за игра и забава на најмладите. Проектот за изградба на Новиот парк, го реализира Општина Битола, во соработка со јавните претпријатија, а во досетгашниот период се работеше на соодветна адаптација на просторот, хортикултурно, партерно уредување и осветлувањеинформираат од Битолската локална самоуправа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*