Home / Политика / Решавањето на невработеноста главен приоритет

Решавањето на невработеноста главен приоритет

Решавањето на проблемот со невработеноста е, и ќе биде главен приоритет на Владата на ВМРО ДПМНЕ, истакна носителот на листата во петтата изборна единица, Антонио Милошоски, денеска во селото Нижеполе,  кај Битола.

-Ние  кои наследивме невработеност од над 38 проценти успеавме со сите економски мерки и странски  директни инвестиции да ја спуштиме на 24 проценти. Сега наша цел е  невработенсота  да ја симнеме на 18 проценти, што  ќе создаде поголема перспектива за многу млади луѓе и за целата македонска економија, истакна денеска во битолското потпелистерско село  Нижеполе, носителот на листа во ИЕ 5 од ВМРО ДПМНЕ Антонио Милошоски.

 

 

Б.В.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*