Home / Култура / Ревија на италијански филмови

Ревија на италијански филмови

Од 27- ми до 31- ви мај во Битола, во Центарот за култура се организира ревија на италијански филмови-Прозорец кон италијанскиот филм.
Во текот на фестивалот ќе бидат прикажани филмови од најновата италијанска продукција, кои третираат теми за актуелната состојба во италијанското општество и прашања кои го засегаат современиот човек, а фестивалот беше отвроен со филмот “Големата убавина“  на Паоло Сорентино.

Фестивалот е соработка на Амбасадата на Италија , јазичното студио Лингва и Центарот за култура.

Наскоро ќе се снимаат и два нови филмови во италијанско македонска копродукција.

 

 

 

Фото: tera.mk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*