Don't Miss
Home / Uncategorized / Сашко Кедев се искачи на Матерхорн на Алпите

Сашко Кедев се искачи на Матерхорн на Алпите

Кардиологот Сашко Кедев се искачи на Матерхорн, еден од најтешките врвови за качување кој се наоѓа помеѓу Швајцарија И Италија и важи за еден од највисоките врвови на Алпите.

Врвот е еден од технички најтешките за искачување и за пристигање до неговата цел потребна е голема психолошка и физичка подготвеност како и Алпинистички вештини.

Кардиологот Кедев е признат и познат Алпинист и е третиот Македонец кој го има искачено Монт Еверест 8,848 метри надморска височина.

Врвот Матерхорн е препознатлив на чоколадите Тоблероне.

Сашко Кедев на 2 и 3 август 2015 година се искачи  и на два други врва на Алпите со висина над 4000 метри надморска височина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*