Home / Вести / Скијачите го “окупираа “ Копанки

Скијачите го “окупираа “ Копанки

       

        Снегот кој падна во последните неколку денови   ги израдува не само љубителите на скијањето, туку и сите љубители на планината во Битола.

        И покрај релативно ладното време на ски патеката  “Копанки “ денеска  вриеше од скијачи кои  едноставно го “окупираа “  Копанки и  трпеливо чекаа да се искачат на стартот на патеката.

        Копанки, особено по изградбата на Платформата, на која гостите можат да бидат послужени со  неколку врсти сендвичи,  голем број без алкохолни и алкохолни пијалоци, разни десерти, аптисани…  стана мошне привлечно место не само за скијачите, туку и за сите кои сакаат да  уживаат во  убавото зимско сонце и прекрасните снежни белини на Пелистер.

        Ваквиот голем интерес е уште една потврда колку е Пелистер атрактивен особено кога има снег  и колку е потребно да се вложи во изградба на  нови жичница и ски патеки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*