Home / Вести / Средба на Кондовски со сопстевникот на Жито Битола

Средба на Кондовски со сопстевникот на Жито Битола

Денеска кандидатот за градоначалник на СДСМ Христо Кондовски се сретна со сопственикот на Жито Битола Вецко Котевски.

Во Битола е сместен најголемиот производител на брашно и бели печива во земјава !

Ангромаркетинг механизација, Подружница Жито Битола произведува по 100 тони брашно дневно, има широк асортиман производи и врвен квалитет !

Честитки за Вецко Котевски кој го врати брендот “Жито Битола” на битолчани !

Нему, како и на голем број други битолски стопанственици, потребна им е поддршката од локалната самоуправа за проширување на производствените капацитети и нови вработувања. Основен предуслов за тоа е донесување на нов Детален урбанистички план за овој дел од Битола !

Општината може да игра значајна улога во економскиот раст и развој на Битола !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*