Home / Uncategorized / Стоп за возилата кај ОУ “Даме Груев“

Стоп за возилата кај ОУ “Даме Груев“


Со цел да им се обезбеди поголема сигурност на децата при доаѓањето и влезот во училиштето и потребата да го користат тротоарот, денес се поставуваа столбови пред училиштето, чиј тротоар најчесто беше узурпиран од возила, па децата, наместо по безбеден тротоар, мораа до влезот на училиштето да одат по прометна улица.

Исто така, екипи на КЈП „Нискоградба“ денес работеа на санирање на ударните дупки на улицата „Борис Буџевски“ и тампонирање на патот до манастирот во селото Габалавци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*