Home / Tag Archives: Ќиро

Tag Archives: Ќиро

Печатницата “ Киро Дандаро“ донира 200.000 денари за Битолската болница

          Печатницата “ Киро Дандаро“ Битола која и во време на вонредна состојба работи без никаков прекин, одлучи да донира 200.000 денари во заштитни маски, нараквици и други дезинфекциони средства за Клиничката болница во Битола.           Донацијата за Клиничката болница ...

Read More »

Тарик Филиповиќ на Монодрамата во Битола

Националната установа Центар за култура-Битола ги заврши подготовките за 20. јубилејно издание на Интернационалниот фестивал на монодрама „Битола 2018“. Организаторите на фестивалот најавуваат дека главна акетрска ѕвезда се очекува да биде акетрот Тарик Филиповиќ, а во периодот од 11 до ...

Read More »