Home / Tag Archives: 11 Октомври

Tag Archives: 11 Октомври

„Средба на генерациите“ за празникот 11 октомври

Општинската организација на Сојузот на борци-Битола денес беше домаќин и организатор на националната манифестација „Средба на генерациите“ посветена на празникот 11 октомври. Годинава на собирот во Битола учествуваа дваесеттина општински организации на Сојуз на борци од исто толку градови во ...

Read More »

Врачена државната награда “11 Октомври“ за 2014 година

Во Собранието на Република Македонија денеска беше врачена државната награда „11 Октомври” за животно дело за 2014 година. Во областа на науката и образованието наградата ја добија алергологот и пулмолог проф. д-р Дејан Докиќ и историчарот проф. д-р Зоран Тодоровски, ...

Read More »

Одбележан 11 Октомври, празник на македонскиот непокор

Општина Битола и Сојузот на борци, со пригодни манифестации го одбележаа 11-ти Октомври, Денот на востанието и оддадоа почит пред споменикот на паднатите борци во Народноослободителната и антифашистичка војна. Градоначалникот д-р Владимир Талески посочи дека 11 Октомври е празник кој ...

Read More »