Home / Tag Archives: 2017

Tag Archives: 2017

УЈП престанува со доставување решенија за радио дифузна такса

Управата за јавни приходи информира дека ќе престане да доставува решенија за утврдување на радиодифузна такса, откако согласно измените на Законот за аудио аудиовизуелни медиумски услуги се укина оваа давачка. Со доставата на решенијата за септември 2017 година, како што ...

Read More »

Утре во Новаци Македонска венчавка

Утре, недела ,10-ти септември во дворот на Општина Новаци со почеток во 11,00 часот започнува манифестацијата „Македонска етно венчавка“. Со неа оваа година го завршуваме Културно лето Новаци 2017. Агендата манифестацијата е збогатена и со „Ревија на македонски народни носии“ ...

Read More »

Усвоени развојни планови во Општината за период 2015-2017 година

На седницата на Советот на Општина Битола беше усвоена и програма за развојни планови во Општина Битола за периодот од 2015 до 2017 година. -И оваа година продолжуваат инфраструктурните и капитални објекти во Битола како киното Манаки, АРМ еден и ...

Read More »