Home / Tag Archives: 23 Октомври

Tag Archives: 23 Октомври

Чествување пред споменикот на Даме Груев

Со полагање букети свежо цвеќе, пред споменикот на македонскиот револуционер Даме Груев во дворот на Заводот и музеј- Битолa, денеска,  беше одбележан големиот празник нa мaкедонската револуционерна борба, 23 Октомври. Пред споменикот на Даме Груев, букети свежо цвеќе, положија, градоначалникот ...

Read More »