Don't Miss
Home / Tag Archives: ансамбл

Tag Archives: ансамбл

Битолскиот театар гостува на „Шекспир фестивал“ во Нови Сад

Ансамблот на Народниот театар – Битола од 25 до 30 јуни ќе настапи на вториот „Шекспир фестивал“, кој ќе се одржи во српскиот град Нови Сад.   Режисерот и директор на фестивалот, Никита Миливоевиќ годинава освен театарот од Битола, покани ...

Read More »

Божикен концерт на Ансамблот “Златне године“ од Хрватска

Ансамблот “Златне године“  од Велика Горица од Хрватска, по повод претстојните божикни и новогодишни празници одржаа Божикен концерт во Битола. Во Македонија гостуваат повеќепати, на “Охрид фест“  во 2009 и 2010 година а потоа во Скопје и Битола во 2012 ...

Read More »

Концерт на ансамблот “Македонија“ вечерва во Центарот за култура

Центарот за култура-Битола вечерва ќе биде домаќин и организатор на целовечерен концерт што ќе го приреди ансамблот „Македонија”, а ќе се одржи во големата сала. Ансамблот „Македонија” е репрезент на македонската традиционална култура. Единствен во државата од ваков тип, ансамблот ...

Read More »