Home / Tag Archives: бесплатно

Tag Archives: бесплатно

Секоја бремена жена ќе добие бесплатни таблети фолна киселина и јод

Од првата половина на март годинава ќе се обезбедат бесплатни таблети фолна киселина и јод за секоја бремена жена за периодот од утврдување на бременоста до завршување на 13-та гестациска недела. За таа намена Министерството за здравство одвоило 12 милиони ...

Read More »

Над 1.000 деца на бесплатно зимување на Пелистер

Над 1.000 деца, на семејства од социјален ризик од целата Република Македонија  и деца со попреченост во развојот, зимскиот школски распуст ќе го искористат за бесплатно зимување на Пелистер. Денеска,  децата на Пелистер, во придружба на градоначалникот на Битола д-р ...

Read More »