Home / Tag Archives: борба

Tag Archives: борба

За две недели ке се знае како Груевски избегал

Јавното oбвинителство во наредните две седмици ќе излезе со информации за резултатите од предистражната постапка за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски и начинот на кој ја напуштил земјава. Наредната недела претставници од Обвинителството ќе одат во Црна Гора да ...

Read More »

Амди Бајрам и реформитe

По многу разговори, договори и преговори, деновиве конечно првиот министер во државата, премиерот Зоран Заев ја обзнани толку најавуваната и очекувана  реконструирана влада и новата коалиција. Судејќи по имињата на новите министри, кои седнаа на министерските фотелји и за лаиците ...

Read More »

Помогнете му на Жарко во неговата борба против ракот!

Жарко има 23 години. Пред 8 месеци неочекувано го загуби видот на левото око. После еден лекарски преглед му беше дијагностиран параназален рак. Итно беше направена критична операција, со која за среќа се отсрани поголемиот дел од туморот. Оттогаш тој ...

Read More »

Семпер во акција “16 денови активизам против насилството врз жената”

По повод одбележувањето „16 денови активизам против насилството врз жената”, Здружението за еднакви можности Семпер од Битола реализира повеќе активности. Со отпочнување на кампањата минтиот месец, пред плоштадот „Магнолија” дистибуираше информативен материјал на тема семејно насилство за пошироката јавност на ...

Read More »