Home / Tag Archives: демонстранти

Tag Archives: демонстранти

Солзавец за демонстрантите

Полицајците пуштија солзавец за да спречат дел од демонстрантите да на влезат во т.н „безбедносен прстен“ и да стигнат до селото Псарадес, каде што беше во тек потпишувањето на договорот помеѓу Грција и Македонија, јавија грчките медиуми. Протестите ескалираа кога ...

Read More »

Демонстрати ги спречуваат обвинтелите на СЈО

Дваесетината демонстранти под сенката на Судот, булеварот блокиран со автомобили. Во меѓувреме, СЈО е на пат натаму за да ги достави дополнениката на обвиненијата кои ги опфати првите меѓу еднаквите во ВМРО-ДПМНЕ – моќните Груевски и Мијалков.  Додека СЈО ита ...

Read More »