Don't Miss
Home / Tag Archives: денови

Tag Archives: денови

Принуден одмор за вработените во “Кромберг и Шуберт“

„Кромберг и Шуберт“ во наредниот период ќе работи со минимален капацитет поради новонастанатата ситуација со корона вирусот. Поголемиот дел од работниците се пуштени дома и тие во моментов ги користат преостанатите денови од одморот.Им било кажано дека така најверојатно ќе ...

Read More »

Афоризми

Ништо не е чудно што до младите не стигнува ни една критика, кога по цел ден ги боли увото. Никако да порасни, со две години беше татин син, со пеесет европско дете.             Овие денови пред изборите некои се превртуваат ...

Read More »

Над 1.500 учесници на “Илинденски денови“

Битола од 27 до 31 јули ќе биде домакин на 49-тото издание на Интернационалниот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови”. Во петте фестивалски денови ќе продефилираат 1.500 учесници од целиот свет. Ќе има учесници од Мексико, Индија, Русија, ...

Read More »

ЕЛЕМ го призна легитимитетот на новиот синдикат

АД ЕЛЕМ со одлука на Управниот одбор го призна легитимитетот на новиот синдикат кој со пристапувањето на над 2.4000 членови стана репрезентативен. Претседател на синидкатот на АД ЕЛЕМ е Јове Смилевски. На тој начин веке од наредните денови чланарината на ...

Read More »

Петиција за оставка на членовите на ДИК

Над 1000 лица ја потпишале онлајн петицијата за оставка на ДИК, односно на деветте членови на Државната изборна комисија, заради неетичко однесување и кршење на „Принципите за работа“ објавени на веб страницата на ДИК. Покрај останатото, во ,,Принципите за работа,, ...

Read More »

Ликовна изложба на Панде Петров

Во Битола е отворена изложба на цртежи од ликовниот уметник Панде Петровски насловена  Старата битолска архитектура. Изложбата ја организира Центарот за култура – Битола, а станува збор за избор на дела работени и мотивирани од старите градби на Широк Сокак, ...

Read More »

Денови на француски филм

Вечерва и утревечер, во малата сала на 3Д Кино Битола при Домот на култура во Битола, со почеток во 19.30 часот, ќе се одржат Денови на француски филм. Ќе бидат прикажани два филмски наслови кои ја претставуваат поновата француска кинематографија. ...

Read More »

Ова се неработни денови за празниците

Согласно со Законот за празници на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2014 и 2015 година неработни денови се: 01 јануари, Нова Година, кој се паѓа во четврток, 06 јануари за граѓаните од православна веросиповест се празнува празникот Бадник и се паѓа ...

Read More »