Home / Tag Archives: добитник

Tag Archives: добитник

Менде Младеновски добитник на наградата „Менде Петковски“

На новинарот Менде Младеновски, дописник на „Нова Македонија„ од Битола, редакцијата на весникот „Дневник„ денес му ја врачи наградата за најдобар дописник за 2014 година. Наградата го носи името „Менде Петковски” во чест на прерано починатиот дописник на „Дневник„ од ...

Read More »

Седумката на лото падна во Битола

Вечерашното 95. коло на Ново лото донесе нов среќен добитник на премијата 7-ка. Kомпјутерскиoт систем лоцираше дека уплатата на среќното ливче е извршена во продажното место ДООЕЛ- 15ка-88 во Битола. Добитната комбинација во ова коло е: 1, 4, 5, 16, ...

Read More »