Home / Tag Archives: доделување

Tag Archives: доделување

„Златна камера 300“ за животно дело за холандскиот кинематографер Роби Милер

Холандскиот и светски познат кинематографер Роби Милер (1940) е добитник на наградата за животно дело „Златна камера 300“ на 37. Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ кој ќе се одржува од 10-ти до 17 септември во Битола. Одлуката за ...

Read More »

Златна камера 300 за филмот “Племето“ на авторот Валентин Васјанович

Со доделувањето на наградите, вечерва беше спуштена завесата на јубилејното, 35-то издание на “Браќа Манаки” кое според сите оценки беше едно од најуспешните изданија досега. “Златна камера 300” жири- комсијата едногласно му ја додели на Валентин Васјанович за филмот “Племето” ...

Read More »