Home / Tag Archives: два

Tag Archives: два

ЕЛЕМ донираше пречистувачи за воздух

АД ЕЛЕМ денеска донираше прочистувачи за воздух за неколку градинки и училишта во Скопје, Битола, Новаци и Кичево и болничка опрема за Клиничкиот центар во Битола во висина од 40.000 евра. Парите, како што истакна генералниот директор Драган Миновски, се обезбедени ...

Read More »

Запалени два автомобила во Битола

Рано утрово во Битола биле запалени два автомобила. Според полицијата, утрово  околу 4 часот  во Битола, на ул. „Димче Лехчански” опожарени се паркирани автомобили  “хјундаи“, и автомобил “мерцедес“. Полицијата  превзема мерки за расчистување на настанот. Палењето на автомобили во Битола ...

Read More »

ЕЛЕМ: Исклучени два блока на РЕК “Битола“

Поради регистрирани технички отстапувања од номиналните параметри во работењето и проработување на заштитните системи , во текот на денешниот ден два енергетски блока на РЕК„Битола” се исклучени од ЕЕС. -По извршените проверки на постројките, во тек се операции за пуштање ...

Read More »

Повторно прооден регионалниот пат Новаци – РЕК “Битола“

Стручните екипи на ФОД за само два дена изработија нов подвижен мост, кој ќе ги поврзува Битола и Новаци. Мостот од неделата е веќе поставен, со што повторно е ставен во функција регионалниот пат кој преку Новаци води до РЕК ...

Read More »