Home / Tag Archives: Егејска

Tag Archives: Егејска

70 години од формирањето на Првата Егејска бригада

Денеска, пред спомен чешмата кај Битолската противпожарна едница со полагање на свежо цвеќе беше одбележана 70- годишнината од формирањето на Првата народноослободителна бригада од Егејскиот дел на Македонија. Свежо цвеќе пред спомен- чешмата положија градоначалникот на Битола, Владимир Талески, претставници ...

Read More »