Home / Tag Archives: екологија

Tag Archives: екологија

Здружението “За нас се работи“ наместо еколошки, испорачува политички барања

Во врска со најавените денешни протести на Здружението “ За нас се работи “ на кои (ќе)се бара оставка на градоначалникот на Битола д-р. ВладимирТалески со реакција се јавија од канцеларијата на градоначалникот. Во соопштението меѓу другото се вели: -Деновиве ...

Read More »

Во Битола се спроведува акцијата “Ден на дрвото- засади ја својата иднина“

Денеска во рамки на акцијата “Ден на дрвото- засади ја својата иднина“ во Битола, за првпат се засадуваше во урбаниот дел на градот, на организиран начин. Поделени се триста дрвца кои ќе го разубават урбаниот дел, во грдскиот парк, делот ...

Read More »

Доколку сакате чист воздух, возете велосипед

Доколку сакате чист воздух во Битола, тогаш барем 7 месеци во годината возете велосипед. Ова им го препорача претставничката на Министерството за екологија, Светлана Георгиева на битолчани, по денешниот заеднички состанок со Консултативното тело за мерење на загаденоста на амбиенталниот ...

Read More »