Home / Tag Archives: Економско

Tag Archives: Економско

Средното Економско училиште „Јане Сандански” прослави 92 години од постоењето

Со низа активности и свечености подготвени од учениците и професорите беа одбележани 92 години од постоењето на средното економско училиште „Јане Сандански” од Битола и сто години од смртта на великанот и револуционер Јане Сандански. На патрониот празник традиционално беа ...

Read More »

Многу активности на Младинската организација на Економското училиште “Јане Сандански“

Младинската Организација е ученичка организација составена од ученици во средното економско училиште „Јане Сандански“ во Битола  која се залага гласот на учениците да биде слушнат. Главни цели на Младинската организација e пред се  ученичкиот активизам,  вон-наставни активности. Во рамките на ...

Read More »