Home / Tag Archives: електрична енергија

Tag Archives: електрична енергија

Ставен во функција Блок 2 на РЕК Битола

Откако беше исклучен од мрежа Блок 3 заради дефект на цевка во котелот, во функција е ставен Блок 2 на РЕК Битола. Постројката вчера беше синхронизирана со електроенергетскиот систем во 15:55 часот. Подготвен за работа е и Блок 1 на ...

Read More »

Поради пукање на цевка испадна од мрежа блокот во РЕК „Битола“

Во текот на изминатиот период, како резултат на направените анализи на пазарот на електрична енергија, направена беше набавка на електрична енергија, со поволни цени кои на АД ЕСМ му овозможуваат намалување на трошоците на работа. Токму поради тоа РЕК Битола ...

Read More »

Еден од двата блока на РЕК „Битола“ приклучен на мрежата

Еден од двата енергетски блока на РЕК„Битола“, по краткиот вчерашен застој, денес е приклучен на мрежа и работи согласно потребите од електрична енергија на тарифните потрошувачи во земјата, на другиот енергетски блок активностите за пуштање во производство се во завршна ...

Read More »

Во ЕВН не знаат кога ќе биде остранет дефектот

Со оглед на тоа што се работи за голем дефект на далноводот, кој испадна од електричната мрежа, при што речиси половина Битола остана без струја, никој во ЕВН не знае кога ќе биде поправен дефектот. -Нашите интервентни служби се на ...

Read More »